Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

A munkaerőpiacot is megváltoztatja a technológia

2023. July 24. 14:12
A munkaerőpiacot is megváltoztatja a technológia

A jövő technológiai tényezői a munkaerőpiacot és az álláskeresést is megváltoztatják.

Az IVSZ - Digitális Vállalkozások Szövetsége szerint a mesterséges intelligencia hatékony alkalmazásához új készségek és képességek elsajátítása szükséges a munkavállalók részéről.

 

Az ARISA (Artificial Intelligence Skills Alliance) tanulmánya rámutat arra is, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatos ismeretek nem csupán a szoftverfejlesztők privilégiumai, hanem az alkalmazottaknak és vezető munkatársaknak is részt kell venniük az ehhez hasonló fejlesztő tréningeken.

 

A vállalatok beszámolói azt mutatják, hogy nagyon keresettek az olyan fejlett képességekkel rendelkező szakemberek, akik felismerik a mesterséges intelligencia alkalmazásából származó üzleti lehetőségeket.

 

Fontos az innováció és a változás

 

Az IVSZ azt is kiemeli, hogy az új készségek fejlesztése nem csupán egy olyan dolog, amit minél hamarabb el kell kezdeni, de óriási lehetőséget is magában rejt a magyar gazdaság számára.

 

Az üzleti versenyképesség szempontjából létfontosságú, hogy a vállalatok magas szinten alkalmazzák a modern technológiákat és azok segítségével innovatív fejlesztéseket hajtsanak végre.

 

Forrás: IVSZ, MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu