Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A multinacionális cégek adóelkerülése ellen lép fel a kormány

2019. February 26. 13:50
A multinacionális cégek adóelkerülése ellen lép fel a kormány

A Magyar Nemzetnek Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára elmondta: olyan szabályrendszert akar kialakítani a kormány, amely megakadályozza, hogy a multinacionális vállalatok kivonják magukat a magyar közteherviselés alól.

Izer Norbert a lap keddi számában kifejtette: az új rendelkezések megfogalmazásához jórészt uniós rendelkezések szolgálnak mintául, de a részletek kimunkálásakor a magyar adószakma véleményét is kikérik a márciusra összehívott adóügyi egyeztető fórumon, amelyre a szakma 23 szereplőjét hívta meg a szaktárca. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy Magyarország az egyik legjobb befektetési helyszín, ebben pedig óriási jelentősége van az adórendszer 2011 óta tartó átalakításának.

 

A multinacionális cégek adóelkerülése ellen lép fel a kormány

Magyarország az egyik legjobb befektetési helyszín, melyhez hozzájárul az adórendszer átalakítása is

 

Izer Norbert felidézte: tavaly 98 nagyberuházás érkezett a befektetésösztönzési rendszeren keresztül, ezekkel 17 ezer munkahely létesül, a beruházások összértéke pedig meghaladja az 1380 milliárd forintot. Hangsúlyozta viszont, hogy a befektetőbarát szemlélet nem jelenti azt, hogy egyes vállalkozások kivonhatják magukat a magyar közterhek megfizetése alól.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu