Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

A Modern Városok program keretében Nagykanizsával is együttműködést kötött a kormány

2015. június 24. 10:22
A Modern Városok program keretében Nagykanizsával is együttműködést kötött a kormány

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere együttműködési megállapodást írt alá a Modern Városok program keretében.

2015. június 23-án Orbán Viktor Nagykanizsára látogatott, ahol az M70-es út bővítését is magában foglaló fejlesztési programról állapodott meg a városvezetővel. A fejlesztési program részeként új ipari területet hoznak létre a városban,  megépítik a Nagykanizsát elkerülő út első ütemét, emellett felépül egy nagyjából háromezer ember befogadására alkalmas multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy 50 méteres fedett uszoda is. Megállapodás kötetett a Mura-vidék fejlesztésének programjáról is, aminek része egyebek mellett egy kerékpárútrendszer kiépítése.

 

 

Fejlesztési programról állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök Nagykanizsán

 
A miniszterelnök a Kanizsa TV műsorában, a Modern városok programjának keretében tett látogatása alkalmából elmondta: Nagykanizsa térségéből sok fiatal megy el, „mert nincs munkahelye”, ezért egyetért Dénes Sándor polgármesterrel (Fidesz-KDNP) abban, hogy a város első számú feladata munkahelyek létrehozása. A mintegy háromezer embert befogadni képes sport- és rendezvénycsarnok beruházása, valamint a tervezett 50 méteres fedett versenyuszoda kapcsán elmondta: a kormánynak az az elképzelése, hogy „kivétel nélkül minden megyei jogú városban” kell lenniük ilyen létesítményeknek, amelyek a közösségi igényeket ki tudják elégíteni.


MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu