Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A minisztérium elkészítette a gépjármű-devizahitelesekre vonatkozó javaslatát

2015. July 28. 11:13
A minisztérium elkészítette a gépjármű-devizahitelesekre vonatkozó javaslatát

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára jelentette be a kormány szándékait az autóhitelek forintosításával kapcsolatban.

Mint kifejtette: A kormány szándéka, hogy segítsen a gépjármű-devizahiteleseknek, valamint a fogyasztási hiteleseknek, és ennek során az önkéntesség, illetve az ösztönzés kiemelt fontosságú lesz. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részvételére szintén számít a kormány. Tállai András kérdésre elmondta, hogy a lízingszerződésekre is kiterjed majd a készülő jogszabály. Hangsúlyozta, hogy a devizahiteles probléma rendezésére megalkotott magyar megoldást nemzetközi szinten is elismerik.

 

 

Az autóhitelek forintosításánál az önkéntesség és az ösztönzés lesz a két vezérelv
Hozzátette: a kormány bízik abban, hogy ezen probléma megoldásában is működik majd a "magyar modell". Az autó- és fogyasztási hitelesekkel kapcsolatban elmondta: 200 000 embert, szerződést érint ez a probléma, a szóban forgó hitel nagysága pedig meghaladja a 300 milliárd forintot.  Azon ügyfelek élhetnek a majdani megoldással, akik ezt maguk is szeretnék, vagyis önkéntes alapon történik a belépés - fejtette ki az államtitkár.  A kérdést az egyik soron következő ülésén fogja tárgyalni a kormány, a további részleteket azt követően ismertetik.MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu