Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A Miniszterelnökség és a Heineken szerződést kötött

2014. February 23. 23:17
A Miniszterelnökség és a Heineken szerződést kötött

Magyarország kormánya Európa vezető sörgyártójával kötött megállapodást. A Miniszterelnökség képviseletében Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke és a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója szignálta a stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot Sopronban.

A ceremónián jelen volt  Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is, aki elmondta: a magyar gazdaság növekedése szempontjából kiemelten fontos a magyar-holland gazdasági együttműködés. Fontos megemlíteni, hogy 2013-ban Hollandia Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere volt, közel ötmilliárd eurós forgalommal.

 

Stratégiai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Miniszterelnökség és a Heineken
Úgy fogalmazott: a Heineken (amely 10 éve működik hazánkban) a magyar-holland gazdasági együttműködés egyik legjelentősebb képviselője és "hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország jobban teljesít". Joris Huijsmans, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója is arról beszélt: a cég életében mindig megkülönböztetett helyen szerepelt Magyarország. Úgy vélte, nyitott és kedvező üzleti környezetre találtak itt.

 

MTI/MCOnet


Fotó: Botár Gergely

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu