Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Belföldi hírek

A migránsválságról nyilatkozott az Országgyűlés elnöke

2015. december 25. 11:05
A migránsválságról nyilatkozott az Országgyűlés elnöke

"Már egy rendes összeesküvés-elméletet sem lehet felvázolni, mert annak az lenne a sava-borsa, mint egy jó kriminek, hogy a végén kiderül: ki a gyilkos - mondte el Kövér László a Pesti Srácok közéleti blognak adott karácsonyi nagy interjújában. Az európai migránsválságban azonban "hiába keressük a tettest", mert sok egymástól látszólag különálló érdek mozgatja a folyamatokat - véli a Fideszes politikus, aki a német kormányt és ipart, az európai baloldalt, és az Iszlám Államot, Törökországot és Görögországot jelölte meg az illegális bevándorlás inspirálójaként.

A német kormány megpróbál megfelelni a német ipar munkaerőszükségleteinek - kezdte az elemzést Kövér László. Emlékeztetett a Mercedeseket is gyártó Daimler-konszern elnökének nyilatkozatára: "a gazdasági növekedés fenntartásához szükségük van a migránsokra", hogy ellensúlyozzák Németország "demográfiai katasztrófájának következményeit". "Persze a migráció társadalmi költségeit nem a nagyipar fizeti majd meg - véli Kövér László -, így nekik az is megfelelő, ha a bevándorlók tíz százaléka képes munkát vállalni, a többit majd eltartják az adófizetők." "És itt jön a csavar - mondta a politikus -: a migráns tömeg nem csak olcsó munkaerő, hanem egyben a kormányzás közeléből mindenütt kiszoruló baloldal számára a túlélést jelentő szavazóbázis is."


Kövér László


"Az Iszlám Államnak is elemi érdeke, hogy még sokáig exportálhassa terroristáit Európába" - mondta. Törökország pedig "kedvére támaszthat feltételeket a világnak". Görögország is úgy érezheti: páratlan zsarolási pozícióba jutott, hogy ne kelljen végrehajtania a megszorító intézkedéseket - véli Kövér László, majd így fejezi be az elemzést: "se szeri, se száma tehát a potenciális elkövetőknek, így csak azt látjuk, hogy a világ kifordult önmagából, és a felelős poszton lévő emberek teljesen elvesztették a józan eszüket." "Mindez nem jött volna létre, ha nem bombáznak szét kétségkívül nem túl elegáns, de működőképes államokat" - tette még hozzá a NATO és az USA felelősségére utalva.


Pesti Srácok / MCOnet
Fotó: Soós Lajos / MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu