Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A migráció kivédése óriási versenyelőnyt jelenthet

2016. March 10. 16:43
A migráció kivédése óriási versenyelőnyt jelenthet

Ezt Orbán Viktor jelentette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján, hozzátette: az EU stagnálásához viszont alkalmazkodni kell.

A miniszterelnök nagy bejelentéssel kezdte, elmondta, hogy a kiszervezett pályázatbíráló rendszert megszüntetik, és az államigazgatásban dolgozók segítségével, azoknak pluszmunkát biztosítva új döntési rendszert vezetnek be az uniós pályázatoknál. A kormánydöntés arra irányul, hogy gyorsabb és átláthatóbb legyen a bírálati rendszer. A miniszterelnök megismételte, hogy ezekért az uniós pénzekért nem tartozunk hálával, ez nem ajándék, hanem "jól kigondolt, közös üzleti érdek". A kormányfő arról is beszámolt, hogy Európa legnagyobb iparipark-fejlesztési programját indították el.

 
Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján


"Nem költünk többet, mint amennyi bevételünk van" - jelentette ki a kormányfő, és elmondta: a '17-es költségvetést úgy fogják megtervezni, hogy csak fejlesztésekre lehet hitelt felvenni. Az állam működésére, az állami intézmények fenntartására annyit költenek majd, amennyi rendelkezésükre áll. Ennek köszönhetően rövidesen elérhető az egyensúlyban lévő költségvetés, amelybe nincs többé deficit tervezve - véli Orbán Viktor. A gazdasági növekedést tekintve a 3 százalékot, majd az e fölé való emelkedést tűzte ki célul.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu