Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

A mesterséges intelligencia támogatja az új szegedi laboratóriumot

2022. November 07. 19:27
A mesterséges intelligencia támogatja az új szegedi laboratóriumot

Vadonatúj laboratóriumot adtak át november elején Magyarországon. A központ csúcstechnológiával működik.

Elkészült Magyarország legújabb csúcstechnológiás laboratóriuma, az úgynevezett Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium, amelynek létrehozásában főszerepet játszott a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

 

A nevéből fakadóan a centrum azért jött létre, hogy modern technikával előre jelezzék a legveszélyesebb járványok megjelenését és olyan módszereket dolgozzanak ki, amellyel megelőzhető az elterjedés.

 

A jövő technológiák nagyban segítik majd a kutatásokat

 

A laboratórium további feladata az lesz, hogy matematikai szemszögből modellezzék a járvány trendeket és feltárják azokat az ökológiai kockázatokat, amelyek a kórokozókhoz kapcsolódnak.

 

A laborban a tudósok képesek lesznek a legkorszerűbb felszerelésekkel karöltve digitalizációs egészségügyi adatokat modellezni és elemezni. A szakemberekből álló munkacsoport már a koronavírus alatt elkezdett együtt dolgozni, a laboratórium azonban csak most készült el.

 

A fejlesztés létrejöttének köszönhetően egy olyan modern és széles körű kutatóhálózat született Magyarországon, amely képes lehet a jövő technológiák segítségével megfékezni a járványokat.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu