Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.03. - szombat, Ferenc napja van.

Belföldi hírek

A mesterséges intelligencia megváltoztatja a világot

2018. október 10. 15:37
A mesterséges intelligencia megváltoztatja a világot

Jakab Roland, a Mesterséges Intelligencia Koalíció felkért elnöke a koalíció megalakulásakor hangsúlyozta: az innováció vezérelte fejlődésnek hullámai vannak, melyek megváltoztatják a világunkat.

"Meggyőződésem, hogy a mesterséges intelligencia megváltoztatja a világot" - hangoztatta Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója. Kiemelte, fontos, hogy a piac, a tudomány és az állam együtt gondolkodjanak erről a kérdésről, a koalíciónak pedig pont az a célja, hogy szakmai és együttműködési fórumot teremtsen. " További feladatunk, hogy az MI elterjedésével elemezzük annak társadalmi és gazdasági hatásait, és kidolgozzuk Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiáját."

 

"Meggyőződésem, hogy a mesterséges intelligencia megváltoztatja a világot"

 

"Az 5G mellett az MI is olyan technológia lehet, amiben esélyünk van az elsők között lépni" - hangsúlyozta Jakab Roland. Elmondta, hogy egy éven belül a társadalom és a gazdaság szinte minden alrendszerére kiterjedő statégiát kívánnak alkotni, amely Magyarország gazdasági növekedését és versenyképességének erősítését hivatott elősegíteni. A Mesterséges Intelligencia Koalíció mintegy 70 magyar és nemzetközi cég, egyetem, tudományos műhely, szakmai- és közigazgatási szervezet részvételével alakult meg, a tagságra további húsz cég jelentkezett még.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu