Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

A mesterséges intelligencia a gazdaság egyik mozgatórugója lehet

2021. december 21. 17:54
A mesterséges intelligencia a gazdaság egyik mozgatórugója lehet

A K&H szerint, ha minél több cég kezdi el alkalmazni az új technológiákat, akkor az komoly erőt jelenthet a gazdaság számára.

Új kutatást végzett a K&H és arra a következtetésre jutottak, hogy a következő pár évben óriási előnyére válhat a magyar gazdaságnak a mesterséges intelligencia használata. A kutatás kiemeli, hogy a mesterséges intelligencia nagyban segíthetné a vállalkozások versenyképességét és eredményességét.

 

Jelenleg a magyar vállalkozások 14-15 százaléka használ valamilyen mesterséges intelligenciára épülő megoldást, 2030-ra azonban a gazdaság láthatatlan motorja lehet a technológia.

 

A képlet egyszerű: aki nem használja az új technológiákat, az lemarad

 

A technológia megszabadít bennünket a monoton munka folyamatoktól és az emberek kreatívabb, felszabadultabb munkakörökben dolgozhatnak, ez pedig a gazdaságra is jótékony hatással lesz. A robotizálás mindemellett szellemileg motiválóbb és kielégítőbb munkafeladatokat eredményezhet, arról nem beszélve, hogy az embereknek több szabadideje lesz.

 

A mesterséges intelligencia 2030-ig nagyon elterjedt lesz a pénzügyi szektorban is és mindennapos lehet a használata az olyan részfeladatokban, mint az élő beszéd fordítása.

 

Forrás: MTI, K&H kutatása
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu