Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

A Mercedes-Benz új beruházást jelentett be Kecskeméten

2016. April 29. 13:00
A Mercedes-Benz új beruházást jelentett be Kecskeméten

Új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét a a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., ez 185 milliárd forintos beruházást jelent. Michael Göbel, a Mercedes-Benz Cars kompakt autók termeléséért felelős nemzetközi vezetője "nagyhatású fejlődésként" jellemezte a kecskeméti gyár elmúlt 8 évét.

Megújítják az egész telephelyet: új karosszériaüzem épül és innovatív berendezésekkel látják el, mindezt 2018-ig. 80 milliárd forint fordít a Mercedes-Benz a karosszériaüzem felépítésére, a fenn maradó összegből fejlesztik a már meglévő üzemeket. Szijjártó Péter, a beruházás alapkőletételi ünnepségén kiemelte, hogy az elmúlt másfél évben ez a legnagyobb beruházás Magyarországon, bár ez az ágazat 2015 így is rekordévet zárt, a 7833 milliárd forintos termelési értékével.

 

 

Michael Göbel hangsúlyozta, hogy az "egyedülálló sikertörténettel" büszkélkedő kecskeméti gyár a jövőben is a kompakt Mercedes modellek gyártásának "tartóoszlopa marad", azzal együtt, hogy máshol is épít a Mercedes kompakt járművet gyártó üzemet. Christian Wolf, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke, szintén a kecskeméti gyárat méltatta: fontos szerepe lesz a kompakt járművel új generációjának gyártásában.  Szemereyné Pataki Klaudia, a város fideszes polgármestere, a köszöntőjében a munkahelybővítésről beszélt, miszerint 10 ezer ember megélhetését biztosítja a Mercedes.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu