Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A Mercedes-Benz képzési központot épít Kecskeméten

2017. September 21. 15:04
A Mercedes-Benz képzési központot épít Kecskeméten

Lerakták a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új képzési központjának az alapkövét, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, Magyarország érdeke, hogy a fiatalok nyitottak legyenek az új ismeretek elsajátítására és a megszerzett tudást itthon kamatoztassák.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a gyakorlati tapasztalat, a nemzetközi munkakörnyezetben szerzett tudás mindig is versenyelőnyt jelentett, és ez a tendencia csak erősödik a mai munkaerőpiacon. A kormány a magyar szakképzési rendszer átalakításával a gazdaság igényeihez kíván igazodni. Mára  megteremtettük az ehhez szükséges intézményrendszert, a jogszabályi hátteret, létrejöttek és folyamatosan fejlődnek a szakképzési centrumok és már új elvek mentén folyik a  gyakorlati képzés is – szögezte le Varga Mihály.

 

A Mercedes-Benz képzési központot épít Kecskeméten

A Mercedes-Benz oktatási programja versenyképes ismereteket kínál a tanulóknak a szakközépiskolától egészen a főiskoláig

 

Szólt a járműgyártás fontosságáról is, hiszen ez a magyar gazdaság egyik húzóágazata. A kabinet ennek érdekében iparfejlesztési programmal, az üzleti környezet folyamatos javításával, valamint a beszállítói hálózat fejlesztésével is hozzá kíván járulni az ágazat további sikeres működéséhez. A Mercedes-Benz kecskeméti oktatóbázisa úttörő szerepet vállal a duális képzési rendszer magyarországi meghonosításában, a diákok versenyképes ismereteket sajátíthatnak el. A kormány 622 millió forinttal támogatta a beruházást.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu