Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

A menekülttáborokat a településeken kívülre telepítené a kormány

2015. July 10. 10:46
A menekülttáborokat a településeken kívülre telepítené a kormány

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a kormány célja a befogadó táborok lakott területen kívülre költöztetése.

A kormány álláspontja egyértelmű: a kabinet célja az eddigi, lakott területeken lévő táborok kiköltöztetése, ezért a biztonsági határzár elkészültéig ideiglenes elhelyezést biztosít lakott területen kívül. A tárca közleménye ugyanakkor azt nem tartalmazza, hogy a már meglévő táborokat – például a debrecenit – mikor költöztetik ki a városból.

Tóbiás József, az MSZP elnöke szerint közös európai megoldás szükséges az illegális bevándorlás megállítására. „A schengeni határok védelmére és a menekültügyi hivatalok finanszírozására az Európai Unió költségvetéséből több forrásra van szükség.

 

Kovács Zoltán kormányszóvivő, menekültügy

 

Kovács Zoltán kormányszóvivő is beszélt az ideiglenes határzárról

 Kovács Zoltán kormányszóvivő a sok port kavart déli kerítéssel kapcsolatban elmondta: Az ideiglenes határzár nem a megoldását jelenti a menekültügyben, hanem egy eszköz.  A kerítés talán az egyetlen eszköz ebben a helyzetben, és arra való, hogy a kormány képes legyen megakadályozni az illegális bevándorlók további áradatát."Egyszerűen nincs jobb eszköz a kezünkben, nem lehet annyi élő rendőri, határvédelmi erőt a határra vezényelni" - mondta.

Luxembourgi informális találkozójukon az EU-országok belügyminiszterei megállapodtak abban, hogy 20 ezer olyan menekültet betelepítenek az unió területére, akiknek a menedékkérelmét az ENSZ korábban már jogosnak ismerte el – közölte csütörtökön Luxembourgban Thomas de Maizière, a német, valamint Bernhard Cazneuve, a francia belügyi tárca vezetője.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu