Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

A megyék szerepéről beszélt Navracsics Tibor Somogyban

2014. January 07. 10:09
A megyék szerepéről beszélt Navracsics Tibor Somogyban
"Az új megyei rendszer, az új közigazgatási rendszer sikereit is ünnepeljük" - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Kaposváron, a Somogy Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén.


Ünnepi megyehét kezdődött Somogyban


Megerősítette: a 3 és fél évvel ezelőtt elkezdett közigazgatási reform eredményeként ma minden eddiginél nagyobb a helyi önkormányzatok, a megyei központok szerepe. "A megye ismét erős szereplőként jelenik meg a magyar politikában" - mondta a politikus.  A megye, miközben erős államigazgatási tényező, január elsejétől fontos önkormányzati, területfejlesztési, területpolitikai szereplővé is válik, hiszen a források jelentős részét a jövőben a megyei önkormányzatok mint fejlesztéspolitikai szereplők fogják beosztani.

Navracsics Tibor

 

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszteraz ökormányzatok megerősödött szerepérőlElhangzott: a közigazgatás minden szereplője számára mind a területi intézményszervezés, mind a hatáskörök, mind a finanszírozás tekintetében újdonságokat hozó átfogó reform célja, hogy új egyensúlyt teremtsenek az állami és az önkormányzati szerepek között. A tárcavezető arról is szólt, hogy az önkormányzatok és a kormány nem ellenfelei egymásnak, közös céljuk "a közjóért való munkálkodás".


MTI/KIM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu