Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási esélyeinek növeléséről is egyeztetett Soltész Miklós államtitkár Békés megyében

2013. March 21. 15:07
A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási esélyeinek növeléséről is egyeztetett Soltész Miklós államtitkár Békés megyében
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Hanó Miklós, Békéscsaba város alpolgármestere köszöntötte azon az egyeztetésen, amelyen a megújított szociális és rehabilitációs rendszerről szólt.


Az államtitkár az ezt követő sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ma Magyarországon mintegy 900 000 ember kap rokkantsági, vagy rokkantsági szerű  ellátást, közülük mintegy 600 000 ember nyugdíjkorhatár alatti. Mint kiderült: Kormány fontosnak tartja a szociálisan rászorulók érdekeinek védelmét, ugyanakkor szükségessé vált az esetleges visszaélések kiszűrése, visszaszorítása is.

Békés megyében elhangzott: a szociális és rehabilitációs rendszer megújításának három alappillére van. A jogosultságok felülvizsgálata, a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők foglalkoztatási, elhelyezkedési esélyeinek növelése, és a megfelelő támogatási rendszer kialakítása. Fontos megemlíteni a rehabilitációs kártyát, mellyel több, mint 4000 vállalkozás, több mint 10000 főt foglalkoztathatott, egy éves viszonylatban pedig 300 vállalkozás nyert támogatást ehhez a foglalkoztatáshoz.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Hanó Miklós, Békéscsaba város alpolgármestere

A megújított szociális és rehabilitációs rendszerről és annak eredményeiről tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Hanó Miklós, Békéscsaba város alpolgármestereAz államtitkár közölte, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új programot dolgoz ki a csökkent munkaképességűek foglalkoztatásának további ösztönzésére. A tervek szerint a szociális és az egészségügyi közbeszerzéseken olyan vállalkozások indulhatnak majd, amelyek megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak.


Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke szerint a területfejlesztésben szerepet kapó megyék feladat lehet a jövőben, hogy kapcsolódva a rendszer három alappilléréhez olyan fejlesztéseket generáljon, melyek növelik a foglalkoztatottságot.  Hanó Miklós elmondta: éppen egy hűtőházi feldolgozóipar megteremtésén fáradoznak helyi termelők és a város képviselői, ami remélhetőleg újabb munkahelyeket teremthet a jövőben.


-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu