Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

A megújuló energia alkalmazása csaknem minden operatív programban megjelenik

2015. April 16. 11:07
A megújuló energia alkalmazása csaknem minden operatív programban megjelenik

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára jelentette be, hogy minden eddiginél több támogatás jut energiahatékonyságra ebben az uniós ciklusban.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Operatív Program, pályázatÉvente több támogatás jut majd az energiahatékonyságra, mint az előző hét évben összesen.A megújuló energia alkalmazása és az energiahatékonyság csaknem minden operatív programban megjelenik. A várható felújítások költsége 1760 milliárd forint, 700 ezer lakást és 2400 középületet érint 2020-ig. Ez éves szinten mintegy 80 milliárd forint támogatást igényel, ami részben hazai részben uniós forrás - mondta Glattfelder Béla.  Az uniós források épületenergetikai célokra a lakosság  számára is elérhetőek lesznek.


Szabó Zsolt, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerint az Otthon Melege Programban április 30-tól lehet pályázni a társasházak energetikai korszerűsítésére. A pályázatban 5-60 lakásos épületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást, pályázni a forráskeret kimerüléséig lehet majd. Jelezte: a 120 milliárd forintos keretösszeg ‒ ami az 50 százalékos saját erővel vagy hitel jellegű forrással kiegészülve 240 milliárd forint ‒ lehetővé teszi a magyarországi lakásállomány nagy részének energetikai megújulását. A tárca számításai szerint lakásonként nagyjából 1,5‒2 millió forint felújítási keretösszeggel lehet számolni, a saját erővel együtt.

 

MTI/NFM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu