Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A második legnagyobb amerikai befektető cég üzembővítésének alapkőletételén vet részt Szijjártó Péter

2014. March 18. 09:45
A második legnagyobb amerikai befektető cég üzembővítésének alapkőletételén vet részt Szijjártó Péter

Az Alcoa Európai Keréktermék Kft. Székesfehérváron tette le legújabb beruházásának alapkövét. Az ünnepségen Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára mondott beszédet.


A 125 éve alapított Alcoa 60 ezer embert foglalkoztat a világ 30 országában. Az Alcoa a második legnagyobb befektetéssel rendelkező amerikai cég Magyarországon - hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter. Forgó Béla az Alcoa Magyarország országigazgatója hangsúlyozta, hogy a cég magyarországi jelenléte sikertörténet. Hozzátette: a folyamatos beruházások révén a termelést mindig a magasabb hozzáadott értékű termékek felé tolták. A termelő üzletág mellett a cég globális adminisztratív szolgáltató központja is Magyarországon működik.

 

 

A magyar-amerikai gazdasági együttműködés újabb fejezete indult
Szijjártó Péter elmondta, hogy az Alcoa hárommilliárd forint értékű gyártókapacitás bővítése közvetlenül 35 új munkahelyet teremt. A kormány ehhez egymilliárd forintot biztosított uniós forrásokból. A kovácsolt alumínium keréktárcsákat előállító új üzem olyan terméket állít majd elő, amely a piacvezető Alcoa leginnovatívabb terméke. Az Alcoa Magyarországon közvetve 1600, közvetetten pedig mintegy négyezer dolgozót foglalkoztat úgy, hogy beszállítóinak háromnegyede magyar kis- és középvállalkozás - emelték ki.


MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu