Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.05. - péntek, Fatime napja van.

Belföldi hírek

A Malév és az egyházak ügyét is tárgyalták a Parlamentben

2012. február 29. 10:49
A Malév és az egyházak ügyét is tárgyalták a Parlamentben
Az Országgyűlés kibővítette az elismert egyházak körét, így decemberi 14 után újabb 18 vallási közösségnek szavaztak meg egyházi jogállást a képviselők.
A Ház döntött 66 vallási közösség kérelmének elutasításáról is, így azok március 1-jével elveszítik egyházi státuszukat és egyesületként működhetnek.Az elutasított vallási közösségek egy éven belül nem indíthatnak az elismerésükre irányuló népi kezdeményezést.

A két előterjesztést a kormánypárti képviselők szavazták meg, ellenzéki politikusok nem vettek részt a voksolásban. A parlament tavaly júliusban fogadta el egyébként az új egyházügyi törvényt.

parlament

A Parlament a Malév és az egyházak ügyét is tárgyaltaOrszággyűlési bizottság vizsgálná a Malév és a Budapest Airport (BA) Zrt. privatizációját, valamint a nemzeti légitársaság visszaállamosítását.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az erről szóló előterjesztésének expozéjában hétfőn a parlamentben elmondta, több kérdésre is választ szeretnének kapni, így arra is, hogy miért fizettek ki 25 milliárd forintot a Malév visszaállamosításakor, mi az oka, hogy Oszkó Péter később az uniónál versenyjogi eljárást kezdeményező WizzAir igazgatóságának tagja lett.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu