Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

A‌ ‌Magyarországon‌ ‌is‌ ‌népszerű‌ ‌juhászkutya‌ ‌fajták‌ ‌listája‌

2021. február 19. 14:47
A‌ ‌Magyarországon‌ ‌is‌ ‌népszerű‌ ‌juhászkutya‌ ‌fajták‌ ‌listája‌

Hazánkban a népszerű juhászkutya fajták sokaknak a tökéletes társat és házőrzőt jelentik. Okosak, könnyen betaníthatók, tele vannak energiával és az impozáns megjelenésükkel mindenkit megnyernek. Habár a mai napig előszeretettel tartják ezeket az ebeket farmokon, rengeteg olyan példány van, amelyik soha sem kellett az állatok irányításával és mozgatásával foglalkozzon. 

 

Az eredetükről pár szóban

 

A legtöbbjüket arra tenyésztették, hogy a farmok állat tartományára vigyázzanak és azt tereljék. A gazdik észrevehetik egyes kedvenceknél, hogy időnként megpróbálják terelni a családtagokat is, főleg a gyerekeket.

 

Problémamegoldó, de nem agresszív ösztön

 

A terelési vágy és ösztön miatt, gyakran aktívabban játszanak az emberekkel. Ettől még egyáltalán nem agresszívak. Egyszerűen azok a tulajdonságok és jegyek törnek felszínre ekkor, amiket ezek az ebek a genetikájukban őriznek.

 

Igénylik a törődést és foglalkozást

 

A tulajdonosoknak mindenképp biztosítani kell a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgást a számukra. A napi aktivitás jót tesz a közérzetüknek és az egészségüknek is. Megfigyelhető, hogy a testi és mentális stimuláció hiányában, a népszerű juhászkutya fajták nyugtalanná válnak.

 

Németjuhász

 

A pásztorkutya hallatán sokan egyből erre a klasszikus, nagyon szeretett munkaebre gondolnak. Nem meglepő módon eredetileg a juhok védelmére és terelésére szánták. A legfőbb adottságai közé sorolható a sportos megjelenés, a bátorság, a magabiztosság és az energikusság.

 

Közép ázsiai juhászkutya

 

Az impozáns megjelenése és erőtől duzzadó testfelépítése tette ezt a négylábút olyan elterjedtté. Az egyik legbátrabb és legerősebb háziállat, aminek a védő ösztöne azonnal aktiválódik, ha szükségessé válik. Ha pedig nincs veszély, egyből nyugodt, higgadt és barátságossá lesz.

 

Ausztrál juhászkutya

 

Az Egyesült Államokban tenyésztett négylábút egyből fel lehet ismeri a szép bundájáról és az igéző tekintetéről. Rengetegen azért szeretik ezt, mert hihetetlenül intelligens, jól tanítható és minden helyzetben feltalálja magát. Rendőri és mentési feladatok elvégzésére is tökéletes. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu