Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.15. - szombat, Mária napja van.

Belföldi hírek

A magyarok befektetnek a saját hazájukba

2019. szeptember 02. 12:07
A magyarok befektetnek a saját hazájukba

A Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) jegyzése a legfrissebb adatok szerint 1795 milliárd forintot tesz ki, eszerint a MÁP+ egyrészt képes lehet az újonnan keletkező jövedelmeket is a megtakarítások felé terelni, másrészt a lakosságnál lévő készpénzállományt is csökkentheti - mondta Gion Gábor, pénzügyekért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak.

"Az, hogy a magyar emberek ilyen nagy mennyiségben vásárolják a MÁP+-t, azt jelenti, hogy bizalommal vannak az ország jövője iránt. Befektetnek a saját hazájukba" - fogalmazott az államtitkár a lapnak. Kitért arra, hogy a lakossági állampapíroknak köszönhetően tavaly év végére az államadósság devizaaránya a 2010. évi ötvenkét százalékról húsz százalékra csökkent, így jelentősen mérséklődött az ország külső sérülékenysége. Úgy vélte, a MÁP+ magas jegyzési adatai mögött a folyamatosan javuló pénzügyi tudatosságnak is szerepe lehet, hiszen nem elég a kedvező konstrukciót kialakítani, kell az is, hogy az érintettek ezt felismerjék, amelyhez szükségesek az alapvető pénzügyi ismeretek is.

 

A magyarok befektetnek a saját hazájukba

Az államtitkár nemzetgazdasági érdeknek nevezte a készpénzállomány csökkentését

 

Az államtitkár nemzetgazdasági érdeknek nevezte a készpénzállomány csökkentését. A gazdasági szereplők több mint hatezer milliárd forint készpénzt tartanak, ami a GDP tizennégy százalékát teszi ki. Ez nemzetközi és régiós összehasonlításban is kiemelkedően magas, az Európai Unióban nálunk van az ötödik legmagasabb készpénzállomány - mondta, és jelezte, hogy a pénzügyi kormányzat több kampányt indít a képszpénzmentes fizetések népszerűsítésére. Gion Gábor elmondta, hogy ősztől több száz iskola kapcsolódik például a tavaly debütált Készpénzkímélő Iskolák Programhoz.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu