Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A magyar termékekről, magyar értékekről egyeztettek a Vidékfejlesztési Minisztériumban

2012. July 25. 04:59
A magyar termékekről, magyar értékekről egyeztettek a Vidékfejlesztési Minisztériumban
Kereskedők, termelők részvételével egyeztetetést tartottak a szeptemberben életbe lépő magyar termék rendeletnek megfelelően önkéntes alapon feltüntethető "magyar termék", "hazai termék" és "hazai feldolgozású termék" védjegy jelöléseiről.
A megbeszélésen Kardeván Endre, a VM élelmiszerlánc-felügyeletéért és agrárigazgatásért felelős államtitkára hangsúlyozta: a tárca együttműködési megállapodást szeretne kötni a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel a tanúsító védjeggyel kapcsolatban azzal a céllal, hogy a fogyasztó könnyebben be tudja azonosítani a magyar, a hazai, illetve a hazai feldolgozású termékeket.

A szeptember 1-jén hatályba lépő magyar termék rendelet nem piacszabályozó eszköz, nem ír elő védjegy, vagy logó használati kötelezettséget a három kategória – magyar termék, hazai termék, hazai feldolgozású termék – megjelenítéséhez – mondta a megbeszélésen Kardeván Endre.

vidékfejlesztési minisztérium

A magyar termékekről, magyar értékekről egyeztettek a Vidékfejlesztési Minisztériumban (Fotó: Botár Gergely)
A fogyasztók egyre gyakrabban keresik a boltokban a magyar termékeket, nő a magyar élelmiszerek iránti igény, ugyanakkor a vásárlók nehezen igazodnak el a különféle címkék és jelölések között.

A fogyasztók érdeke, hogy minél több gyártó használja megkülönböztető jelölésként a magyar termék rendeletben felsorolt kategóriákat, ezzel is segítve a vásárlókat – mondta az egyeztetésen a Magyar Termék Nonprofit Kft. igazgatója.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu