Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.03.23. - péntek, Beáta napja van.

Belföldi hírek

A Magyar Termék Nagydíj a minőség és kreativitás elismerése

2017. szeptember 06. 13:40
A Magyar Termék Nagydíj a minőség és kreativitás elismerése

Huszadik alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket, idén 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a kitüntetést. A díjakat az Országházban, a Magyar Gazdaság Ünnepén adták át, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke nevében Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. 

Az Országgyűlés alelnöke megemlékezett Szémán Györgyre, aki a pályázat egyik megálmodója volt. Hangsúlyozta, hogy az eredetileg civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj az elmúlt húsz év során az egyik legrangosabb minősítő rendszerré nőtte ki magát. "A megkülönböztető jelzés sokkal több, mint egy védjegy, (...) a termékbiztonság elterjesztését, a hazai termékek iránti elkötelezettség javítását jelenti" - fogalmazott. A rendszer elősegíti a nemzetközi szinten is versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását. 

 

"A Magyar Termék Nagydíj a minőség és kreativitás elismerése"

 

Hozzátette, hogy a díj a minőség és a kreativitás elismerése, amely remélhetőleg újabb fejlesztések megvalósítására inspirálja majd a nyerteseket. Az idei pályázaton az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt, az új pályázók között pedig megjelentek a művészek és szolgáltatók. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat 1998-as indulása óta évről évre bővült a pályázati lehetőségek száma, idén már 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások különböző termékeket, hogy a magas színvonalat, a biztonságot jelentő védjegyet elnyerjék.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu