Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.21. - szombat, Konstantin napja van.

Belföldi hírek

A Magyar Posta a digitalizációban hisz

2021. november 13. 12:00
A Magyar Posta a digitalizációban hisz

A Magyar Posta a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet az innovációra és a digitalizációra, hogy minél versenyképesebbek legyenek.

A digitalizációs fejlesztések és az innováció jelenti a fő irányt a Magyar Posta számára. A Magyar Posta folyamatosan arra törekszik, hogy megerősítsék magukat és minél versenyképesebbek legyenek.

 

A Magyar Posta Zrt. most épp a fóti logisztikai depóban hajtott végre egy beruházást, amelyet már ünnepélyes keretek között üzembe is helyeztek. A társaság egy automata csomagszortírozó rendszert helyezett üzembe Fóton, köszönhetően a kormány által is támogatott MPL+ projektnek, amely a posta csomaglogisztikai megoldásait kívánja modernizálni.

 

A projekt fő célja, hogy a posta minél hatékonyabban hajtsa végre a csomagfeldolgozást és a kézbesítéseket. Mivel évről évre egyre több csomagot kell kezelnie és kézbesítenie a Magyar Postának, így ez a fejlesztési folyamat elengedhetetlen, hogy hosszú távon is hatékonyan működjön a társaság. Az MPL+ beruházásainak köszönhetően a Magyar Posta megötszörözte feldolgozási kapacitását.

 

A telepített rendszer

 

A fóti üzemet 2020-ban építették és innen látják el az észak-pesti agglomerációt, amely Magyarország egyik legforgalmasabb területe, így a fóti depó már most is a logisztikai hálózat egyik legforgalmasabb eleme.

 

Fóton most több 100 millió forintos beruházást hajtottak végre. A projekt eredményeképp két szállítópályát telepítettek, amelyek együtt óránként 7000 csomagot képesek feldolgozni és szétosztani a futároknak. A rendszer annyira modern, hogy a csomagok térfogatát és súlyát és méri.

 

Forrás és képek: MTI, Magyar Posta Zrt.
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu