Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

A magyar-orosz viszony pragmatikus és a klöcsönös tiszteleten alapul

2016. September 24. 08:00
A magyar-orosz viszony pragmatikus és a klöcsönös tiszteleten alapul

Jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval lezajlott találkozó után. A kétoldalú megbeszélésen gazdasági együttműködésről és Szíria helyzetéről esett szó.

Szijjártó megerősítette azt az álláspontot, miszerint Magyarországon és Közép-Európában is, az az egyértelmű érdek, hogy Oroszország és Európa, Oroszország és a transzatlanti közösség kiegyensúlyozott, jó kapcsolatot ápoljon egymással. Leszögezte, hogy mindkét fél részéről meg van az a nyitottság, amely szükséges egy pragmatikus, egymás kölcsönös tiszteletén alapuló, logikus párbeszédhez  két ország között.

 

Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter találkozója 

 

Komoly gazdasági sikerek között említette, hogy egy magyar-orosz konzorcium az Eximbank segítségével nagyon előrehaladott tárgyalásokat folytat hétszáz vasúti kocsi szállításáról Egyiptomba. A szíriai helyzetről elmondta, hogy Magyarországnak rendkívül fontos a válság rendezése, mert, ha az amerikaiak és az oroszok nem tudnak együttműködni és nem lesz hamarosan béke, akkor bevándorlók újabb hada indulhat meg Európa felé.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu