Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

A magyar Oncompass Medicine terméke a világ legjobb innovációja

2021. április 22. 09:24
A magyar Oncompass Medicine terméke a világ legjobb innovációja

Nemzetközi innovációs versenyt nyert az Oncompass Medicine nevű rákkutató vállalat. Huszonötezer céget utasított maga mögé ezzel a magyar startup a Get in the Ringen.  

Összesen 109 ország startupjai vettek részt a Get in the Ring! nevű innovációs versenyen, a legjobbnak pedig a magyar Oncompass Medicine rákkutató cég bizonyult. A neves versenyen számos fantasztikus startup ötlet közül lett a világelső.  

 

A szenzációs eseményt az Oncompass is kommentálta közösségi oldalán. Mint írják, az április 21-én megrendezett verseny globális döntőjében a 2019-es regionális versenyek, illetve a középdöntő nyertesei mérkőztek meg egymással. Nemzetközi zsűri és közönségszavazatok juttatták az Oncompasst a dobogó legfelső fokára. Négy szakterület két-két döntőse vívta meg a végső összecsapást, a járványhelyzet miatt nem személyesen, hanem virtuális ringben. A döntőig jutott magyar cég az az izraeli 6degrees csapatával küzdött meg az egészségügy szekcióban.  

 

Az Oncompass innovációja hiánypótló

 

Az Oncompass Medicine orvosi szoftvere húszezred másodperc alatt segít az orvosnak kiválasztani a leghatékonyabb, személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket a rákos betegek számára. A cég tudományos igazgatójának, Peták istvánnak vezetésével fejlesztette ki a szoftvert, amely már évek óta elérhető orvosoknak és betegeiknek is.  

 

Get in the Ring! győztesei nemzetközi elismerésben részesülnek, nem elhanyagolható módon pedig speciális üzleti támogatási csomagokban részesítik őket a szervezők. A startup vállalkozásokat a világ több mint száz országában kötik össze az adott iparág legjelentősebb vállalataival, akik anyagi és szellemi támogatásukkal elősegítik a startup vállalkozások tevékenységét, fejlődését. 

 

M. A. 

Forrás: MTI, Oncompass/ Facebook

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu