Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.12. - vasárnap, Izabella napja van.

Belföldi hírek

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Albániában is nyitna kirendeltséget

2015. május 22. 11:01
A Magyar Nemzeti Kereskedőház Albániában is nyitna kirendeltséget

Erről Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára tárgyalt Tiranában, amikor részt vett a Magyar-Albán Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) ülésén.

Több mint húsz albán cég és tizenegy magyar vállalat részvételével tartottak üzleti fórumot az albán fővárosban, Tiranában. Az államtitkár úgy vélte, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az energetika, a szállítmányozás, az infrastruktúra-fejlesztés terén vannak lehetőségek a magyar befektetések növelésére. Szabó László úgy vélte, a magyar-albán kétoldalú áruforgalom messze alulmúlja a lehetőségeket.

 

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Nemzeti Kereskedőház

 

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Albániában is nyitna kirendeltséget - jelentette be Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára

 
Az államtitkár tapasztalatai szerint az albánok szeretnék, hogy Magyarország újra beindítsa az Albániába irányuló húsexportot, illetve szeretnék elsajátítani az élelmiszer-feldolgozásra vonatkozó technológiát. Az év vége előtt Tiranában nyithat helyi képviseletet a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. annak érdekében, hogy a magyar KKV-k könnyebben megtalálhassák az exportlehetőségeket a magyar befektetések felé rendkívül nyitott Albániában - hangsúlyozta Szabó László.


MTI/MCOnet

Fotó: KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu