Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A magyar munkanélküliségi arány jóval az uniós átlag alatt van

2015. June 28. 20:01
A magyar munkanélküliségi arány jóval az uniós átlag alatt van

A Központi Statisztikai Hivatak (KSH) június 26-i tájékoztatója azt mutatja, hogy több mint 100 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt hazánkban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált a legújabb KSH adatokra. Hangsúlyozták: immár tizenhatodik hónapja 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon.  A 2015. március - májusi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 102 ezerrel, 4 millió 165 ezerre nőtt. A munkanélküliek száma 320 ezerre csökkent, a munkanélküliségi arány pedig 1 százalékponttal 7,1 százalékra esett vissza, ami jóval az uniós átlag alatt van. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 63,2 százalékra emelkedett, a férfiak és a nők foglalkoztatási mutatói pedig egyaránt javultak.

 

 Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)  munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára 

 

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)  munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a friss munkaerő-piaci adatokat kommentálta

 

 

A KSH 1992-ben kezdődött mérései óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, mint idén tavasszal - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)  munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a friss munkaerő-piaci adatokat kommentálva.

A foglalkoztatottak számának kimagasló növekedésében nagy szerepe van a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, a kormány aktív foglalkoztatási programjainak, illetve a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak. A folyamatos létszámnövekedést továbbra is döntően a versenyszféra adja, ami jól tükrözi a magyar gazdaság teljesítményét - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu