Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

A magyar mezőgazdaság finanszírozása kedvezőbbé vált

2013. August 05. 09:54
A magyar mezőgazdaság finanszírozása kedvezőbbé vált
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) bejelentette: az Agrár Széchenyi Kártya stabilabbá teszi a magyar mezőgazdaság finanszírozását.


Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár bejelentette: az Agrár Széchenyi Kártya stabilabbá teszi a magyar mezőgazdaság finanszírozását


Az Agrár Széchenyi Kártya a mezőgazdasági szektorban dolgozó, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, valamint családi gazdálkodók, őstermelők részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció.

Fazekas Sándor

Fazekas Sándor jelentette be 2011. februárjában, hogy a kormány elfogadta az Agrár Széchenyi Kártya bevezetésétFeldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár elmondta:  a szaktárca az Agrár Széchenyi Kártya kamattámogatását az eddig 2 százalékról duplájára, 4 százalékra emelte július 18-tól és továbbra is garanciadíj-támogatást nyújt a termékhez. A helyettes államtitkár elmondta, hogy a tárcánál az idén 120 millió forint költségvetési forrás van az Agrár Széchenyi Kártya támogatásához kötődően, de szerinte jövőre a keret duplájára lenne szükség.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu