Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

A magyar kormány támogatja a francia autóipari beszállító cég munkahelyteremtő beruházását

2015. April 05. 20:47
A magyar kormány támogatja a francia autóipari beszállító cég munkahelyteremtő beruházását

8 milliárd forintból megvalósuló,  100 új munkahelyet teremtő beruházást tervez Ajkán a Le Bélier francia autóipari beszállító - jelentette be  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter azt is hozzátette: A magyar kormány európai uniós forrásból 507 millió forinttal támogatja a beruházás első fázisát. Hozzátette, hogy a kormány a beruházás második fázisához is hozzá kíván járulni, az erről szóló tárgyalásokat már megkezdték. A beruházásért komoly verseny volt a cégcsoporton belül, és Szijjártó Péter közbenjárásának is komoly szerepe volt abban, hogy ez végül Magyarországon valósult meg - hangzott el.

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter:  A magyar kormány támoatja a francia autóipari beszállító cég munkahelyteremtő beruházását
A Le Bélier 1994 óta van jelen Magyarországon, 3 üzemmel: Ajka mellett Szolnokon és Mohácson összesen mintegy 1500 munkavállalót foglalkoztat és autóbiztonsági alkatrészeket, fékrendszereket gyártanak. Szijjártó Péter hozzátette: a Le Bélier cégcsoport a 6. francia vállalat, amellyel stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány.  Elmondta azt is, hogy több mint 400 francia cég van jelen Magyarországon, és ezek összesen 52 ezer embernek adnak munkát.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu