Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

A magyar-kazah gazdasági együttműködés tovább erősödik

2015. április 01. 11:24
A magyar-kazah gazdasági együttműködés tovább erősödik

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, valamit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-kazah együtműködés továbbfejlesztéséről tárgyalt a napokban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Kitűnő a politikai együttműködés Magyarország és Kazahsztán között, és ez jó alapot biztosít a két ország közötti gazdasági kapcsolatépítéshez - mondta Szijjártó Péter Asztanában, a magyar-kazah üzleti fórumon 2015. április 1-én. Emlékeztetett: a magyar kormány a keleti nyitás politikája révén megnyitotta a kapukat a kapcsolatépítés előtt. Az együttműködés további javítására két megállapodást írnak alá. A stratégiai tanács megalapításáról szóló egyezmény azt segíti, hogy a politikai kapcsolatok még jobbak legyenek, emellett pénzügyi alapot hoznak létre a magyar és a kazah vállalatok közötti együttműködés segítésére, és az Eximbank is támogatja a cégek közötti kapcsolatépítést - tette hozzá Szijjártó Péter.


Kazahsztán, kazah-magyar együttműködés
Az üzleti fórumon beszédet mondott a hivatalos látogatáson Asztanában tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök és a kazah kormányfő, Karim Maszimov is. Közös sajtótájékoztatójukon Orbán Viktor a magyar-kazah kapcsolatépítésről szólva kiemelte: többek között megállapodtak arról, hogy a két ország közötti közvetlen légi járat megteremtésének segítésére légügyi egyezményt kötnek, és a kormányfő hangsúlyozta a nukleáris együttműködés jelentőségét a mérnöki szolgáltatások területén is.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu