Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A magyar gazdaságnak minél több innovatív cégre van szüksége

2016. July 13. 17:00
A magyar gazdaságnak minél több innovatív cégre van szüksége

Jelentette ki Varga Mihály, amikor folyamatos filmbevonó berendezést avatott a Meditop Gyógyszeripari Kft. pilisborosjenői üzemében. "Amikor azt állítjuk, hogy a magyar gazdaság fejlesztésének a kulcsai a kis- és középvállalkozások, éppen olyan cégről beszélünk, mint a Meditop Kft."

Az innováció, a megbízhatóság és a vállalkozó szellem szükséges egy jól működő gazdasághoz. A gyógyszeripar nemzetgazdasági érték, a hat éve hivatalba lépett kormányzat mindvégig támogatta az ágazat fejlesztését - mondta. A kormányzat újraiparosítási programjának egyik pillére az egészségipar, a járműipar és a vegyipar mellett . Jelentőségét jól mutatja, hogy a hazai kutatás-fejlesztésre felhasznált források 40-45 százaléka a gyógyszeriparhoz köthető - mondta a miniszter.

Meditop Kft

A nemzetgazdasági miniszter avatta fel a 300 millió forintos beruházással elkészült folyamatos filmbevonó berendezést a gyárban

 

A magyar gazdaság ma már stabil 2,5-3 százalékos éves növekedési pályára állt, 12 százalékról 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, illetve konszolidált az államháztartás - közölte. Az elmúlt időszakban 32 százalékkal bővült a magyar ipar teljesítménye és az idén is 5 százalékos növekedéssel számolnak. Groskovits Dávid, a cég ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 6 évben 3 milliárd forintnyi fejlesztést hajtott végre a társaság. Egyes területeken megháromszorozták, más területeken megötszörözték kapacitásokat.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu