Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.15. - szombat, Mária napja van.

Belföldi hírek

A magyar gazdaság teljesítménye a német cégeknek is újabb lehetőségeket kínál

2019. augusztus 31. 09:33
A magyar gazdaság teljesítménye a német cégeknek is újabb lehetőségeket kínál

Magyarország rendszerváltozás utáni három évtizedének fontos szereplői voltak az itt megtelepülő német vállalatok, amelyek beruházásaikkal, tapasztalataik megosztásával és az általuk támasztott követelményekkel is hozzájárultak a hazai piacgazdaság megteremtéséhez.

Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a magyar gazdaság teljesítménye a német vállalatoknak is lehetőséget jelent, az itt működő mintegy hatezer német vállalat 300 ezer magyarnak ad munkát, és idén is számos újabb nagy német beruházásról született döntés. Magyarország képzett szakembereivel, földrajzi elhelyezkedésével, infrastrukturális lehetőségeivel vonzó befektetési célponttá vált az elmúlt harminc évben – hangsúlyozta Varga Mihály megemlítve, hogy az elmúlt évek gazdasági teljesítménye, a kiegyensúlyozott és vállalkozásbarát üzleti környezet tovább erősítette a hazánk iránti bizalmat. Mint fogalmazott: ez megmutatkozik a német vállalatok részéről is, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2019 tavaszán publikált konjunktúra-jelentése szerint a cégek 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ismét Magyarországon hajtaná végre beruházását.

 

A magyar gazdaság teljesítménye a német cégeknek is újabb lehetőségeket kínál

 

A tárcavezető szerint közös érdeke a két országnak az európai gazdaság versenyképességének emelése, hazánk és Németország gazdaságfejlesztési tervei ezért ugyanabba az irányba mutatnak: a digitalizáció támogatását, a termelés hatékonyságának és versenyképességének emelését tűztük ki célul. A folyamatot segítheti, hogy Magyarország Közép-Európa országaihoz hasonlóan jóval az uniós átlag felett teljesít, ezért a régió a jövőben egyre nagyobb mértékben járulhat hozzá Európa gazdasági teljesítményéhez. A Continental AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely az elmúlt évtizedben mintegy 500 millió eurót fektetett be Magyarországon. Hét gyárukban, gumiabroncs kereskedelmi képviseletükön, logisztikai, valamint mesterséges intelligencia-fejlesztő központjukban több mint nyolcezer embernek adnak munkát.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu