Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

A magyar gazdaság növekedése kétszerese volt az uniósnak

2017. May 16. 13:08
A magyar gazdaság növekedése kétszerese volt az uniósnak

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón közölte, 2017. első negyedévében 4,1 százalékkal növekedett éves összevetésben a magyar gazdaság teljesítménye, ez három éve nem látott mérték.

A tárcavezető a novemberi hatéves bérmegállapodást, az adócsökkentés pozitív hatásait, valamint az ipar és az építőipar jó teljesítményét emelte ki, illetve a jelentős gyorsulás hátterében három fő mozgatórugót nevezett meg. Egrészt az ipari termelés külső és belső folyamatok hatására dinamikusan és kedvezően alakul, 7,8 százalékos ütemben nőtt. Az építőiparról elmondta, hogy az ágazat kibocsátásának mintegy 25 százalékos megugrása az infrastrukturális és vállalati fejlesztéseknek, valamint a CSOK-nak köszönhető.

 

2017. első negyedévében 4,1 százalékkal növekedett éves összevetésben a magyar gazdaság teljesítménye, így hazánk bővülése mintegy kétszerese volt az uniósnak

2017. első negyedévében 4,1 százalékkal növekedett éves összevetésben a magyar gazdaság teljesítménye, így hazánk bővülése mintegy kétszerese volt az uniósnak

 

Harmadikként a hatéves bérmegállapodást nevezte meg, melynek eredményeként dinamikusan emelkedő bérek erősítették a keresletet, ami magával húzta a szolgáltató ágazatok teljesítményét. Varga Mihály a növekedési folyamatok értékelésekor hangsúlyozta, hogy a bővülés fenntartható, a gazdaság teljesítményének gyorsulása mögött nem az eladósodás áll. Nemzetközi összehasonlításban is jól szerepelt a magyar gazdaság, az első negyedévben az EU gazdasága átlagosan 1,9 százalékkal növekedett az Eurostat gyorsbecslése alapján, így hazánk bővülése mintegy kétszerese volt az uniósnak.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu