Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

A magyar gazdaság jelentősen erősödött az elmúlt időszakban

2015. június 01. 11:32
A magyar gazdaság jelentősen erősödött az elmúlt időszakban

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett külkereskedelmi adatokat elemezte június 1-én.


Az M1 hétfő reggeli híradójában Glattfelder Béla elmondta: Az ország külkereskedelmi mérlegtöbblete az első negyedévben megközelítette a 2,5 milliárd eurót.  Egy év alatt a magyar külkereskedelmi mérlegjavulás mintegy 40 százalékot tett ki, ami jelzi a magyar gazdaság teljesítményének további növekedését - húzta alá. Amennyiben a kedvező folyamat folytatódik a magyar külkereskedelmi forgalomban, úgy év végére az ország exporttöbblete elérheti a 9 milliárd eurót.

 

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára

 

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett külkereskedelmi adatokat elemezte

 

A Videóért kattintson IDE!A növekedés hátterében több tényező is van - mondta. Jelezte: a magyar gazdaság jelentősen erősödött az elmúlt időszakban, különösen az ipar teljesítménye növekedett. A márciusi adatokból kiindulva a következő negyedévre Glattfelder Béla azt prognosztizálta, amennyiben az ár-érték arányokban jelentős változás nem következik be, akkor a magyar külkereskedelmi folyamatokban tovább folytatódhatnak a kedvező tendenciák.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu