Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

A magyar föld védelme kiemelt kérdés

2014. May 05. 10:49
A magyar föld védelme kiemelt kérdés

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kijelentette: megfelelő védelmet nyújt a spekulánsok és a külföldiek ellen a május elsején életbe lépett új földtörvény.Hangsúlyozta: a kormány kiemelten kezeli a magyar termőföld védelmét, a földforgalom alapelveit rögzítő új földtörvény pedig egyértelműsíti, hogy a magyar termőföld a helyben lakó gazdáké, és ezzel egy 1100 éves vita végére került pont. Fazekas Sándor szerint a korábban a külföldiek földvásárlását tiltó jogszabályok megkerülésével megkötött, úgynevezett zsebszerződések ellen is megfelelő védelmet nyújt az új földtörvény.

 

Font Sándor és Erdős Norbert: Megvédtük a magyar földet
Font Sándor, a Fidesz szakpolitikusa emlékeztetett, május elsejével lejárt a külföldiekre vonatkozó földvásárlási moratórium hazánkban az Európai Unióban alkalmazott tőke szabad áramlása elvével összhangban. Ezért a Fidesz-KDNP-re hárult az a feladat, hogy 2010 és 214 között felkészítse Magyarországot a moratórium lejárta utáni időszakra. Erdős Norbert, a Fidesz-KDNP EP-listáján 8. helyen szereplő képviselőjelölt kifejtette: Brüsszelben is támadás indult a magyar föld ellen, nyilvánvalóan üzleti lobbik állnak a háttérben, amelyeknek elsődleges célpontjai várhatóan a földbizottságok lesznek.

 

Glattfelder Béla : Csak így lehet megvédeni a magyar földetGlattfelder Béla  fideszes EP-képviselő egyes javaslatokra reagálva elmondta: nagyon veszélyes lenne most újratárgyalni a jogszabályt, ugyanis, ha május 1-jétől nem lépett volna életbe az új szabályozás, akkor a csatlakozási szerződés alapján egyértelműen megnyílt volna a lehetőség a külföldiek földszerzésére. Egyúttal értetlenségének adott hangot, mely szerint azok, akik szóban a magyar föld védelme mellett állnak ki, azok hogyan lehettek ennyire felelőtlenek, és milyen megfontolásból tehettek olyan javaslatot, ami a külföldieknek lehetővé tenné magyar föld vásárlását.

Fidesz/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu