Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A magyar és a jordániai üzletemberek az eddiginél szorosabb kapcsolatokat építenek ki

2013. March 19. 06:24
A magyar és a jordániai üzletemberek az eddiginél szorosabb kapcsolatokat építenek ki
Orbán Viktor szerint míg az arab világ a jövőben fel fog értékelődni, és növekedik a világgazdaságban játszott szerepe, addig Európát az a veszély fenyegeti, hogy csökkeni fog a súlya, ha nem változtat.

Orbán Viktor


Ezt Ammánban a jordániai-magyar üzleti fórumon mondta azzal együtt, hogy az arab világ nyertese lesz a világgazdaság átalakulásának! Orbán Viktor hozzáfűzte: Magyarországnak nagyon jó tapasztalatai vannak a jordániai üzletemberekkel kapcsolatban.  Itt az idő, hogy a magyar és a jordániai üzletemberek az eddiginél szorosabb kapcsolatokat építsenek ki.

Mint kiderült, Magyarország keresi a jordánok partnerségét a mezőgazdaságban, az energiaszektorban, a vízgazdálkodásban és az orvosi technika területén. A kormányfő hétfői ammáni tárgyalásai során megszületett az a megállapodás, amelynek nyomán létrejöhet a két ország közötti gazdasági vegyes bizottság. Ez a testület a legmagasabb kormányzati szinten fogja majd össze a magyar-jordán együttműködést.

A magyar miniszterelnökAz Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar küldöttséget 40 tagú üzleti delegáció kísérte Jordániába. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével összeállított üzleti küldöttségben jelen voltak az élelmiszeripar, a környezetvédelem, a megújuló energia, a vízgazdálkodás, az elektronika, a gép-, a fém- és az építőipar, az orvostechnika, a járműipar, a nyomdaipar, az idegenforgalom, a pénzügyi és szolgáltatási szektor, a szállítmányozás, valamint az ékszerészet képviselői.

A miniszterelnöki vizit után az Orbán Viktor vezette magyar delegáció – amelynek tagja mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára – találkozott II. Abdalláh királlyal, valamint a jordániai felsőház és alsóház elnökével.


MTI/MCOnet

Fotó: Burger Barna
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu