Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.20. - hétfő, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A macedón-görög határon teljesít szolgálatot januárban 31 magyar rendőr

A macedón-görög határon teljesít szolgálatot januárban 31 magyar rendőr

Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka búcsúztatta azokat a magyar rendőröket, akik a következő egy hónapban a macedón-görög határon teljesítenek szolgálatot. A vezérőrnagy hangsúlyozta: távol otthonuktól, ismeretlen terepen, de nem ismeretlen feladattal kerülnek majd szembe. Macedóniában ugyanis magyar mintára szintén fizikai határzár épült.

A magyar rendőrök abban segédkeznek majd, hogy szabályozott mederbe tereljék annak a napi több ezer migránsnak az érkezését, aki Macedónián keresztül akar Európa belsejébe jutni - tette hozzá. Elmondta: az illegális migránsok céljaik eléréséhez nemcsak az utazás nehézségeit vállalják, hanem sokszor ellenszegülnek a hatósági intézkedésnek, sőt erőszakosan is fellépnek. Ugyanakkor a megfelelő technikai eszközök és jogszabályok segítségével rendet lehet teremteni, és azt fenn is lehet tartani. Ebben a macedónoknak a magyarokon kívül más országok rendőrei is segítenek majd - közölte.


Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka 2016. január 4-én Budapesten kezet fog Vincze Péter rendőr őrnaggyal, a kiutazó kontingens parancsnokával, amikor búcsúztatja a magyar rendőröket. A magyar rendőrök a Macedónián keresztül Európa belsejébe eljutni szándékozó napi több ezer migráns koordinálásában segítenek. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


"Legyenek szövetségesei macedón kollégáiknak!" - mondta a magyar rendőröknek Balogh János. A 31 tagú kontingens január 4. és február 4. között vesz részt a macedón rendőrökkel közös műveletben. Közös járőrszolgálatot, őrzési és kísérési feladatot látnak el velük a közrend fenntartása érdekében. A magyarok hőkamerával is felszerelt járművekkel, terepjárókkal és kézi hőkamerákkal is támogatják a határszakasz védelmét. Tevékenységüket a macedón rendőrök irányításával, felügyelete mellett végzik.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu