Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.23. - kedd, Lenke napja van.

Belföldi hírek

A luxemburgi külügyminiszter szerint ki kell zárni Magyarországot az EU-ból

2016. szeptember 13. 14:28
A luxemburgi külügyminiszter szerint ki kell zárni Magyarországot az EU-ból

Jean Asselborn luxemburgi egy német lappan megjelent interjúban az Európai Unió belső összeomlásáról beszélt, ami majd cél és irányítás nélkül fog sodródni. Szerinte Magyarország okoz leginkább aggodalmat, mert "nincs messze attól, hogy tűzparancsot adjon ki a menekültek ellen".

Az EU előtt álló kihívások, mint a terror, a migráció, a gazdasági egyenlőtlenségek és a sok tagállamot jellemző nagy munkanélküliség ösztönöznie kellene egy "hatékonyabb Európa" felépítésére, de ehelyett mindenkin eluralkododott a félelem. Szerinte Magyarországnak ma semmi esélye nem lenne arra, hogy megszerezze az uniós tagságot, és ez nagy gond Magyarországnak és az uniónak is. 

 

Európai Unió

Magyarország csak a tagországok teljes egyetértésével lehet kizárni

 

A kvótareferendummal kapcsolatban kijelentette, hogy Európa ellen szól, és a kormány egyenlőségjelet tesz a menekültek és a terroristák közé, ami "felelőtlen és mélységesen Európa-ellenes". Szerinte az EU nem tűrhet ilyen viselkedést, amely "kerítést épít háborús menekültek ellen", ezért ideiglenesen vagy szükség esetén végleg ki kell zárni az EU-ból Magyarországot. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu