Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A leköszönő nemzetgazdasági miniszter az adóterhek korrekcióját szeretné

2013. March 04. 09:38
A leköszönő nemzetgazdasági miniszter az adóterhek korrekcióját szeretné
Matolcsy György nemrég salátatörvény-javaslatot nyújtott be a Parlamentnek. Az adó- és egyéb közterheket érintő törvények kisebb korrekciójára a változó gazdasági-jogi környezet miatt volt szükség.

 


A Matolcsy György által jegyzett törvényjavaslat értelmében többek között mentesülne az öröklési, illetve ajándékozási illeték alól a lakás-előtakarékossági szerződés alapján történő vagyonszerzés.

Matolcsy György


A nem online szerencsejáték-szervezők esetében, a "jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkező, nagy volumenű beruházások megvalósítása érdekében" a minisztérium a 10 milliárd feletti éves tiszta játékbevételre 30 százalékról 10 százalékra csökkentené a jatékadó kulcsát. Az adóalapot emellett növelné a borravaló 50 százaléka.   

A minisztérium számos ponton módosítaná a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvényt. A személyi jövedelemadóról szóló törvényt úgy módosítja a salátatörvény, hogy adómentessé teszi egyrészt az "Út a szakmaválasztáshoz" program keretében, európai uniós források terhére adományozott tanulmányi ösztöndíjat, másrészt pedig a szociális menetdíj-támogatást, azaz egyes utazási kedvezményeket.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez kapcsolódó hír, hogy őt jelöli Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élére.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu