Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

A Leier az első osztrák tulajdonú vállalkozás, amellyel stratégiai megállapodást kötött a kormány

2014. January 10. 10:00
A Leier az első osztrák tulajdonú vállalkozás, amellyel stratégiai megállapodást kötött a kormány

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára írt alá a kormány nevében Stratégiai együttműködési megállapodást a győri székhelyű Leier Hungária Kft.-vel.


Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Leier Hungária Kft.-vel


Az ünnepségen a magyar-osztrák gazdasági együttműködés fontosságát hangsúlyozta A Leier a 37. vállalkozás, de az első osztrák tulajdonú társaság, amellyel stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány. "2010-ben a kormány azt a célt tűzte ki, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja. A bátor stratégia bevált, az ország ma erősebb, mint a válság előtt volt, Magyarország ma jobban teljesít" - fogalmazott az államtitkár.

Szijjártó Péter,

 

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a győri Leier Hungária Kft-nél
Az eseményen jelen volt Komlós Andor, a Leier Hungária ügyvezetője  is. A beton- és és építőiparban tevékenykedő, ausztriai központú Leier Magyarországon hét betonüzemet és két téglagyárat üzemeltet.  A Leier jelenleg hat államban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 37 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít.Fotó: Árvai Károly
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu