Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

A legtöbb magyar már tervezi a nyaralását

2021. April 20. 10:14
A legtöbb magyar már tervezi a nyaralását

A Szállás.hu és az Ipsos közösen készített legfrissebb kutatásából kiderül, hogy a lakosság egyharmada már tervezi az idei nyaralását. A legtöbben a foglalást is kifizették, a legnépszerűbb hazai úti cél természetesen a Balaton, de rengeteg hazai várost is meglátogatnának a magyarok.  

A legfrissebb reprezentatív felméréséből az is kiderül, hogy főként az oltási számok növekedése és a járványügyi intézkedések lazítása miatt gondolják úgy, hogy idén biztos lesz az üdülés. A hazai turisztikai szereplőknek kedveznek ezek az előjelek, több helyen már most rengeteg előfoglalásról számolnak be az érintettek.  

 

A Szállás.hu közleménye szerint az átlagos foglalási ár éjszakánként és személyenként 9070 forint, az átlagos foglalási érték 118 700 forint. A válaszadók közül a legtöbben nem költenének majd százezer forintnál többet szállásra, a teljes nyaralásra pedig maximum 300 ezer forinttal kalkulálnak. Átlagosan négy éjszakát foglalnak be előre a magyarok a tavalyi 2-3 éjjel szemben. Az adatok alapján az átlagos vendéglétszám foglalásonként 3-4 fő. Leginkább apartmanokat bérelnének a válaszadók, hotelbe csak a 25 százalékuk menne. 

 

Külföldi tervek is vannak

 

A Szállás.hu az Ipsossal kéthetente készít reprezentatív felmérést 2021. februárjától, hogy megvizsgálják a lakosság körében az aktuális trendeket, illetve a járványügyi intézkedések változásainak hatásait. A 18-59 éves internetező lakosságot kérdezték. 

 

Tízből két ember külföldi utazást is tervez, a lakosság harmada viszont belföldön üdülne. A legkeresettebb úti cél belföldön magasan a Balaton, a nyaralók fele tervezi megmártani a lábát a magyar tengerben. Hévízre egyre többen voksolnak a folyamatos felmérések alapján, Eger, Hajdúszoboszló és Lillafüred-Szilvásvárad is rendkívül népszerű.  

 

A szállásfoglalások alapján is elmondható, hogy a Balaton parti települések mellett Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger, Gyula, Zalakaros, Pécs, Balatonlelle és Szeged is csábítja a turistákat.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu