Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

A legerősebbnek kell lenni Közép-Európában

2017. August 21. 13:09
A legerősebbnek kell lenni Közép-Európában

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítási ünnep alkalmából hangsúlyozta, hogy ma is aktuális, amit egykor Szent István, majd a két világháború között a magyar politikai elit is megfogalmazott: nekünk kell a legjobbnak lennünk, hogy a legerősebbeké válhassunk itt, Közép-Európában.

Szent Istvánnak volt bátorsága, hogy mások előtt olyan utat válaszon Európában, melyen akkor még kevesen jártak - mondta Lázár János a makói önkormányzat ünnepségén.  A politikus hangsúlyozta, a magyar kormány is megpróbál Európa számára utat mutatni, amikor azt mondja, hogy nem az internacionalizmusban, a határok teljes fölszámolásában, a nemzeti lét föladásában, hanem az erős nemzetekben látja a harmadik évezred sikerét.

 

A legerősebbnek kell lenni Közép-Európában

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítási ünnep alkalmából hangsúlyozta, hogy nekünk kell a legerősebbeké válnunk Közép-Európában

 

Lázár János beszédében a közös értékválasztás fontosságát hangsúlyozta. "Ma Magyarországon harminc év után először adódik lehetőség arra, hogy közép- vagy hosszú távra tervezzük meg egy közösség, egy város jövőjét. Először kerülünk abba a helyzetbe, hogy nem a megszorítások, hanem a lehetőségek határozzák meg mozgásterünket."

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu