Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.10. - péntek, Zsolt napja van.

Belföldi hírek

A kulturális együttműködés is fontos a Duna Régióban

2017. október 19. 12:59
A kulturális együttműködés is fontos a Duna Régióban

A Duna Régió Stratégia 6. éves fórum központi témája elsősorban az energiabiztonság, a közlekedési kapcsolatok fejlesztése, valamint a környezetbarát közlekedés előmozdítása volt, ugyanakkor a kulturális együttműködés is előtérbe került.

Elhangzott, hogy a makroregionális stratégiák vitathatatlan jelentőséggel bírnak egy olyan világban, ahol a kölcsönös összefüggési viszonyok vannak, és jelentősen hozzájárult az európai stabilitás és bőség megteremtéséhez. Egyedülálló kezdeményezés volt, amikor 1856-ban létrejöttek a Duna bizottságok, és a mai napig bizonyíték arra, hogy az együttműködés kiemelkedő eredményekhez vezethet.

 

 

Hazánkat Bulgária követi a soros elnökségben, ugyanakkor Magyarország felismerte a kulturális együttműködés fontosságát, melynek érdekében fotó pályázatot is hirdetett a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal közösen. A pályázatra négyszáz anyag érkezett, melyek közül párat be is mutattak a fórumon. A fórum a tavaly év végén indult magyar elnökség legfontosabb eseménye melyen 29 országból több mint 1200-an vesznek részt.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu