Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A KSH szerint a versenyszférában is tekintélyes létszámbővülés ment végbe

2014. December 22. 12:10
A KSH szerint a versenyszférában is tekintélyes létszámbővülés ment végbe

A Központi Statisztikai Hivatal  (KSH)  legfirsebb kimutatása szerint mintegy 3,7 százalékkal nőttek a reálbérek októberben, ezzel 22 hónapja tart a keresetek vásárlóértékének töretlen emelkedése.

A jelentés szerint a versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – tekintélyes mértékű, 53 ezres létszámbővülés ment végbe októberben egy év alatt. Az év első tíz hónapjában a nemzetgazdasági szinten a reálbérek 3,0 százalékkal emelkedtek. Közfoglalkoztatottak nélkül 5,3 százalékos volt a reálkeresetek bővülése a nemzetgazdaságban. Ezen belül a versenyszférában 4,8 százalékos, a közszférában 6,7 százalékos, a nonprofit szektorban  6,8 százalékos növekedés következett be.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyilatkozott erről a kormany.hu-nak

 A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a versenyszférában megvalósított béremelések mellett a Kormány intézkedéseinek, úgymint a munkát terhelő adók csökkentésének, a közszférában véghezvitt béremeléseknek, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, a csökkenő áraknak és a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak meghatározó szerepe van a reálbér növekedésében.

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu