Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

A közösségi érdekeket kell szem előtt tartani

2009. szeptember 04. 03:59
A közösségi érdekeket kell szem előtt tartani
Dr. Görgényi Ernő, a gyulai Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kapcsolataik révén sikerült találni a Gyulai Húskombinát megmentésére egy komoly fejlesztési szándékkal rendelkező spanyol befektetői kört. Az ügy részleteiről Dr. Görgényi Ernőt kérdeztük.
- A Gyulai Húskombinát nehéz anyagi helyzetben van. Eddig senki sem tudott megoldást találni a problémára, ezért a gyulai Fidesz sietett a segítéségére. Mit tettek pontosan?

- Mindent megpróbáltunk ami módunkban állt, szeretnénk biztos kezekben látni a Húskombinátot, egy jó gazda kezei között. Felvetük a kapcsolatot egy spanyolországi székhelyű befektetői csoporttal, akikhez egy gyulai származású üzletember révén jutottunk el, aki maga is tagja ennek a befektetői körnek. Az ő személye, az ő "gyulaisága" a garancia számunkra arra, hogy itt nem arról van szó, hogy külföldiek kezébe kerül a gyár, és csak piacot vásárolnak, hanem itt valódi fejlesztések lesznek. Ezért segítettük a leendő vevők és a jelenlegi tulajdonosok közti kapcsolatfelvételt.

- A Gyulai Húskombinát a környékbeliek számára fontos megélhetési lehetőség, így ezzel Önök sokat tesznek az itt élőkért.

- Igen, jelenleg közel 500-an dolgoznak itt. Nagyon fontos nekünk, gyulaiaknak, hogy a leendő vevőknek komoly fejlesztési elképzeléseik vannak. Szeretnék a vágást újraindítani, és a termelést bérgyártással növelni. Ez ideális esetben azt jelentheti, hogy nemcsak hogy megmaradnak a munkahelyek, de nőhet is azok száma.

- A város és a Húskombinát vezetése hogy fogadta az Önök segítségét?

- Mi a tulajdonossal tárgyaltunk, nem a menedzsmenttel, hiszen nem a mendzsment hozza meg a döntéseket. A tulajdonosok nyitottak voltak, hogy a két fél kapcsolatfelvételét elősegítsük. Jelenleg folyik a leendő vevők részéről a cég belső átvilágítása, itt természetesen nem partizánakcióról van szó, vagy valamilyen titkos tevékenységről. Ezek ellenére jelenleg a hírek szerint a menedzsment tagadja - számunkra érthetetlen módon - hogy ilyenről szó lenne, de ettől még tény, hogy a tárgyalások folynak, s belső átvilágítást is eszközöl a leendő vevő.

gorgenyi_erno_430_345_2009090431639_972.jpg

Dr. Görgényi Ernő, a gyulai Fidesz frakcióvezetője


- Miért áll érdekében a menedzsmentnek, hogy ellentétes híreket közöljenek a valósággal?

- Én is csak találgatni tudnék ezzel kapcsolatban, találgatásokba pedig nem bocsátkoznék.

- Érdekes helyzet ez, mert eszerint ma Magyarországon sem az ország, sem a település vezetése nem tud érdemben tenni azért, hogy megmentsenek egy ilyen patinás vállalatot. Ebből a példából is látszik, hogy egy kis erőbefektetéssel lehet akár komoly eredményeket is elérni. Úgy érzem a gyulai példa kicsit országos tendencia is.

- Igen, ehhez eltükéltség kell, és valljuk be egy kis szerencse is, de várjuk meg, hogy alakul az ügy. Az azonban kétségtelen, hogy nem lehet úgy eredményt elérni, ha úgy áll hozzá az ember, mint nálunk Gyulán a városvezetés: ez nem a mi tulajdonunk, gyakorlatilag semmi közünk nincs hozzá, majd a piac elintézi az ügyet. Így nem lehet hozzáállni, mikor itt közösségi érdekeket kell szem előtt tartani, jelen esetben nem lehet tétlenül nézelődni, a szemlélő pozícióját nem fogadhatjuk el.

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu