Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.07. - kedd, Appolónia napja van.

Belföldi hírek

A közös jövőnk biztosítéka a családi adózás

2009. szeptember 17. 13:36
A közös jövőnk biztosítéka a családi adózás
Családi adózásnak hívjuk, ha a háztartás a jövedelmek összevonásával az eltartottak számának figyelembevételével adózik. A jelenlegi személyi jövedelemadó megállapítás azonban nincs tekintettel arra, hogy az adott jövedelemből hány családtagot kell eltartani. Elindult a www.csaladiadozas.hu.
A családi adózás esetén a fizetendő adó mértéke nagymértékben függ a kereső szülők által eltartott gyermekek számától, így a családi adózás választása jelentős kedvezményt jelent a nagycsaládosok, vagy gyermekeit egyedül nevelő szülő számára.

Az állam a családi adózás rendszerében már a jövedelem megszerzésekor elismeri a család jelentőségét, mint a társadalom alapegységét, valamint a munka becsületét, hiszen nem utólagos szociális juttatások keretében biztosít kiegészítő támogatást részükre - figyelem nélkül arra, hogy a családfő munkát végez vagy sem -, hanem a jövedelem megszerzésekor részesíti őket előnyben az alacsonyabb adó révén.

A www.csaladiadozas.hu honlap nyitóoldala

A www.csaladiadozas.hu honlap nyitóoldala


Ez az adózási forma tehát azon családok számára jelent előnyt, ahol a szülők gyermeke(ke)t nevelnek, és bejelentett munkaviszonyból származó munkabérből tartják el családjukat, megélhetésüket nem kizárólag és tudatosan szociális segélyekre alapozzák.

Összefoglalva a családi adózás az igazságos és arányos közteherviselés egyik módja, ahol a társadalom azon szereplői, akik gyermekvállalással többlet feladatot vállalnak a közös jövőnk biztosítása érdekében, azok ezen felelősségvállalásukkal arányosan kevesebb adót fizetnek.

A honlap célja, hogy megismertesse a társadalommal a hatályos személyi jövedelemadózással szemben a családi adózás eddig kevésbé ismert lehetőségét, továbbá rávilágítson annak jelentőségére és szükségességére.

(Forrás: fidesz.hu)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu