Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

A közmunkaprogramban elsősorban a leghátrányosabb helyzetűeknek igyekeznek munkát biztosítani

2011. August 10. 18:33
A közmunkaprogramban elsősorban a leghátrányosabb helyzetűeknek igyekeznek munkát biztosítani
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Kossuth Rádiónak adott interjújában a közmunkaprogram fontosságáról beszélt.
Míg tavaly országosan 9200 ember vett részt az állami közmunkaprogramokban, ebben az évben 18-20 ezer fő nyolcórás foglalkoztatását tervezte a Nemzetgazdasági Minisztérium tizenegy és fél hónapon át - mondta az államtitkár. A továbbiakban kiemelte azt a tényt, hogy a számok ismeretében már látszik, hogy ennél jóval többen, mintegy 24 ezren dolgoznak az állami közmunka keretében.

A program különösen fontos azokban a térségekben, ahol nincs más munkalehetőség – fogalmazott Czomba Sándor.A program különösen fontos azokban a térségekben, ahol nincs más munkalehetőség - fogalmazott Czomba Sándor.

Számos olyan terület van, amely nagy létszámban tud munkát biztosítani - mondta a Kossuth Rádiónak Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Több mint tízezer embert foglalkoztat a vízügy, de sokan dolgoznak a közútkezelőnek és az erdőgazdaságoknak is. A kis- és középvállalkozásoknál eddig közel négyezer ember jutott munkalehetőséghez - ismertette az adatokat az államtitkár. (T.A)
forrás: (mr1-kossuth.hu-fidesz.hu)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu