Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

A következő ötven évben 600 ezer hektár új erdőt kellene telepíteni

2016. October 20. 13:00
A következő ötven évben 600 ezer hektár új erdőt kellene telepíteni

A kormány elfogadta a nemzeti erdőstratégiát, ezzel kapcsolatban jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter: ahhoz, hogy minél több erdőnk legyen a következő ötven évben 600 ezer hektár új erdőt kellene telepíteni, jelenleg kétmillió hektár erdő borítja Magyarország területét.

Az elmúlt 8-10 évben mintegy 50 ezer hektárral nőtt Magyarország erdőterülete, a következő 4-5 évben 50 milliárd forint áll rendelkezésre erdőtelepítésre, ebből  20-25 ezer hektár erdő telepítése valósulhat meg. A nemzeti kincsnek számító erdők esetében évtizedekben kell gondolkodni, a stratégiában 15 évre terveznek. 

 

 erdőtelepítés

 


Az erdőstratégia szerint az egymillió hektárnyi állami erdővagyon nem forgalomképes, törvények által védett, nem elidegeníthető közvagyon, a cél az erdőterületek növelése. A miniszter hozzátette, hogy a jövő év őszén újra lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Több mint ezer kiállítóra és százezres látogatószámra számítanak a magyar mezőgazdaság eredményeit felvonultató seregszemlén, az OMÉK díszvendége Japán lesz.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu