Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

A következő években is folytatódik a vállalkozásbarát gazdaságpolitika

2019. december 09. 12:24
A következő években is folytatódik a vállalkozásbarát gazdaságpolitika

A megfelelő gazdaságpolitikának és a magyar vállalkozások elmúlt években nyújtott munkájának köszönhető, hogy egyre több cég képes növelni a termelékenységét, javítani termékeinek a minőségét, és ezzel helytállni az exportpiacokon is – hangsúlyozta Varga Mihály a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A pénzügyminiszter a vállalkozások előtti kihívásokról szólva a digitális lehetőségek kiaknázására, valamint az értékláncokhoz kapcsolódás fontosságára hívta fel a figyelmet. Európa leggyorsabban növekvő gazdasága a magyar jelenleg – emelte ki Varga Mihály hozzátéve, hogy a Nemzetközi Valutaalap a héten nyilvánosságra hozott jelentésében korábbi előrejelzését módosítva 4,9 százalékra prognosztizálja hazánk idei növekedési ütemét. A nemzetközi szervezetek többsége már tavaly ilyenkor is azt jósolta, hogy a magyar gazdaság lassulni fog, ennek ellenére a harmadik negyedévben 5 százalékkal bővült a gazdaság – emlékeztetett a miniszter.

 

A következő években is folytatódik a vállalkozásbarát gazdaságpolitika

 

A magyar gazdaság teljesítményében jelentős szerepe van a kormány intézkedéseinek, ennek is köszönhető, hogy a globális lassulás ellenére továbbra is növekedésre lehet számítani – hívta fel a figyelmet Varga Mihály. A júniusban bejelentett Gazdaságvédelmi Akcióterv megvalósult elemei már érezteti hatását. Mint mondta: a kormány további új lépéseken dolgozik azzal a céllal, hogy a magyar gazdaság növekedése a következő években is meghaladja az uniós átlagot legalább két százalékponttal. A versenyképesség erősítése kiemelt cél, de mindezt a korábbi fiskális fegyelem fenntartás mellett kell véghezvinni – szögezte le Varga Mihály, aki szerint a gazdaság minden szereplőjének biztonságos hátteret nyújt a kiegyensúlyozott államháztartás, a csökkenő hiány és államadósság.

 

A vállalkozásbarát gazdaságpolitika jegyében további adó- és adóadminisztráció csökkentésekre, beruházás-ösztönzésre, a digitalizációs fejlesztések támogatására és célzott munkaerőpiaci intézkedésekre készül a kormány.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu