Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A következő ciklusban összesen 12 ezer milliárd forintnyi uniós forrás érkezik Magyarországra

2015. February 04. 10:24
A következő ciklusban összesen 12 ezer milliárd forintnyi uniós forrás érkezik Magyarországra

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át Orosházán a kanadai érdekeltségű Linamar Hungary Zrt. kibővült és új gépekkel felszerelt üzemcsarnokát. Beszédében kitért rá: Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő programja indulhat.

A miniszter felidézte, hogy a következő hét évben a hazai társfinanszírozással együtt 12 ezer milliárd forintnyi uniós forrás érkezik Magyarországra. A magyar-kanadai gazdasági kapcsolatokról szólva kifejtette: a Kanadába irányuló magyar export 2012-ben több mint 30 százalékkal, 2013-ban 5,5 százalékkal bővült. Elsősorban a gépek, berendezések, járművek és élelmiszerek kivitele nőtt meg. Kanada számára Magyarország a 12. legfontosabb befektetési célpont, Kelet-Közép-Európát tekintve azonban az első – hangsúlyozta Varga Mihály.

 

 

Ötmilliárd forintos beruházást adott át Varga Mihály Orosházán

 A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. ötmilliárd forintból fejlesztette Orosházán üzemcsarnokát, amelyhez 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. A mostani projekt révén 150-nel nőtt az alkalmazottak száma a Békés megyei városban, de 2020-ig újabb 500 fős bővítést hajtanak végre.  A cég a régió legnagyobb munkáltatója, és a szakképzés terén is fontos feladatokat vállal.

 

MTI/Fidesz/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu